Venekerho täyttää 30 vuotta

17.8.2022

Pikku Huopalahden venekerho juhlistaa vuosipäiväänsä lauantaina 20.8. klo 10-14 yhdessä asukkaiden kanssa. 

Pikku Huopalahden venekerho perustettiin elokuun 18. päivänä vuonna 1992.  Alku vaati tarmokkailta perustajapioneereilta isoja ponnistuksia laiturialueen ja venepaikkojen suhteen sekä sopimusten ynnä muiden asioiden junailemista kaupungin viranomaisten kanssa. 

Nyt 30 vuotta myöhemmin toiminnan ylläpitäminen vaatii edelleen tarmokkaita jäseniä pyörittämään venekerhon toimintaa ja jatkuvaa ponnistelua hallitukselta asioiden sopimiseen kaupungin eri viranomaisten kanssa.

Pikku Huopalahden venekerhoa leimaa paikallisuus keskellä asutusta. Se on vaikuttanut kerhon toimintaan myönteisesti. Asukkaat ovat nauttineet kesäisistä näkymistä, kun veneet kelluvat laitureissa kauniilla merenlahdella. Vuonna 2007 saimme hienon ponttoonilaiturin Tapanilan aseman eteen, minkä myös asukkaat ovat ottaneet omakseen – moni on viihtynyt laiturilla veneitä katsellen ja rauhallisesti kävellen. 

Venekerho arvostaa kaunista asuinaluettamme sekä sen asukkaita, ja huomioi nämä monin tavoin toiminnassaan. Venekerho osallistuu aktiivisesti erilaisiin alueen yhteisiin tapahtumiin. Näin pitää ollakin – aluehan on meille kaikille rakas ja yhteinen, vehreä ”helmi” lähellä kaupungin keskustaa. Yhdessä toimien se palvelee kaikkia paremmin. 

Kaikille avoimen tapahtuman pisteet sijoittuvat asukastalon ympäristöön ja laiturialueelle. 

Avoimen juhlapäivän ohjelma klo 10 - 14 
(Tapahtumalla on säävaraus ja varaamme oikeuden muutoksille)

  • Tutustumista venekerhoon, laituriin ja veneiden ihastelua. 
    Venekerhon piste, jossa voi kuulla kerhon toiminnasta ja historiasta, sekä saada tietoa Uudenmaan veneilykohteista. 
  • Solmupiste, opi uusia taitoja tai virkistä muistia. Solmut ovat veneilijälle tärkeitä, mutta ovat myös yleishyödyllinen taito jota voi hyödyntää retkeilyssä tai omalla kotipihalla.
  • Non-stop venekyytejä (veneillä ei aikataulua, mutta kulkevat molempiin suuntiin koko ajan.)
  • Melontapiste, kuule melonnasta harrastuksena ja kokeile kajakkia tai sup-lautaa.
  • Grillimakkaraa ja limua myytävänä tapahtuman aikana. 

Tervetuloa!